Opinnot valmiit tai armeija suoritettu – hakeudu töihin tai koulutukseen

Valmistumisen tai armeijan jälkeen edessä on uusi elämänvaihe.
Kolme henkilöä seisoo kesällä merenrannalla.
Kuva: Aleksi Poutanen

Työnhaku ja työttömyysturvan saaminen alkaa ilmoittautumalla työttömäksi työnhakijaksi. Ilmoittautumisen voi tehdä helpoiten Oma asiointi -verkkopalvelussa. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyy Työmarkkinatorin sivulla.

Helsinkiläinen työnhakija on Helsingin työllisyyspalveluiden tai TE-palveluiden asiakas. Asiakkaana ei tarvitse itse tietää tai selvittää, kumman palvelun piiriin kuuluu. Ilmoittautuminen Oma asiointi -verkkopalvelussa riittää asiakkuuden käynnistämiseen molemmissa tilanteissa.

Työnhakijan muistilista:

 • Ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi -verkkopalvelussa.
  Ilmoittautumisesi jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja saat tukea työllistymiseesi.
 • Hae aktiivisesti töitä.
 • Hae työttömyysturvaa ja vastaa selvityspyyntöihin.
  Työttömyysturvaa maksetaan joko Kelasta tai työttömyyskassastasi.
 • Pidä työnhakusi voimassa.
 • Pidä yhteystietosi ajantasalla.
 • Ilmoita työllistymissuunnitelmassasi sovitut toimet.
 • Ilmoita muutoksista.
  Ilmoita viipymättä, jos esimerkiksi aloitat työn, opinnot tai ryhdyt yrittäjäksi. Jos työnhaku ei ole sinulle enää ajankohtaista etkä tarvitse työttömyysturvaa, käy päättämässä työnhakusi Oma asiointi -palvelussa.

Työllisyyspalveluissa asiointi

Neuvonta palvelee työ- ja opiskelupaikan hakemisessa

Helsingin työllisyyspalveluiden neuvonnassa tarjotaan tukea työnhakuun, koulutushakemusten tekemiseen ja Oma asioinnin käyttöön. Neuvontaa tarjotaan toimipisteissä, puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalvelussa. Toimipisteissä järjestetään myös neuvontatapahtumia esimerkiksi koulutukseen, työnhakuun ja CV:n tekemiseen liittyen.

Työllisyyspalveluiden neuvonta

Työllisyyspalveluiden tapahtumat

Ohjaamosta apua ja tukea nuorille

Ohjaamo Helsinki palvelee 15–29-vuotiaita eri elämäntilanteissa ja solmukohdissa. Neuvontaa saa työ- ja opiskelupaikan etsimiseen, ammatinvalinnan kirkastamiseen, lomakkeiden täyttämiseen, terveyteen, asumiseen, hyvinvointiin sekä talouteen liittyvissä kysymyksissä. Ohjaamosta vinkataan myös vapaa-ajan aktiviteeteistä. Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvarausta.

Ohjaamo Helsinki