Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutuksen tavoitteena on parantaa ammattitaitoa ja työllistymismahdollisuuksia, säilyttää työpaikka, parantaa valmiuksia toimia yrittäjänä sekä edistää ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta ja yritysten syntymistä. Palvelussa saat myös kontakteja työnantajiin.

Mitä työvoimakoulutus tarkoittaa käytännössä?

  • Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille, työttömyysuhan alla oleville, lomautetuille, ammatinvaihtajille sekä työnhakijoille, joiden työllistyminen nykyisellä koulutuksella on haastavaa. Jotkut koulutukset toteutetaan rajatuille ryhmille, kuten maahan muuttaneille tai nuorille.
  • Tavoitteena on suorittaa tutkinto tai työllistyä koulutuksen jälkeen. Koulutuksia järjestetään ammatillisissa oppilaitoksissa, korkeakouluissa ja yksityisissä oppilaitoksissa.
  • Saat koulutuksen ajalta työttömyysetuutta.
  • Koulutukseen tulee erikseen hakea ja tulla valituksi.
  • Osallistuminen on velvoittavaa, ja koulutuksen keskeyttäminen voi katkaista työttömyysetuuden maksun.

Voit keskustella sinulle sopivista tai räätälöidystä työvoimakoulutuksista oman vastuuasiantuntijasi kanssa. Osa koulutuksista on todella suosittuja, minkä vuoksi hakemuksen tekemiseen kannattaa panostaa. Neuvontapalvelumme sekä oma vastuuasiantuntijasi auttavat tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Toimi näin

Kuinka haen työvoimakoulutukseen?

Usein kysyttyä