Tervetuloa asiakkaaksi
Toimi näin
Kun jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, ilmoittaudu työnhakijaksi mahdollisimman pian. Katso ohjeet ilmoittautumiseen Työmarkkinatorin sivulta.
Voit ilmoittautua työnhakijaksi ennen kuin työttömyys tai lomautus alkaa, jos tiedät päivämäärän etukäteen. Ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Oikeutesi työttömyysturvaan ilmoittautumispäivästä alkaen selvitetään.
Näin teet ilmoittautumisen
- Ilmoittaudu työnhakijaksi Asiointi -verkkopalvelussa.
Verkkopalveluun tunnistautumiseen tarvitset verkkopankkitunnuksen, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin. Sinun tulee olla EU- tai ETA-maan tai Sveitsin kansalainen. - Täytä tiedot huolellisesti. Varmista, että työ- ja koulutustietosi sekä yhteystietosi ovat oikein.
- Kerro mahdollisimman tarkasti tilanteestasi. Kerro esimerkiksi työsuhteen päättymisestä, opinnoista tai yrittäjyydestä. Tarkat tiedot nopeuttavat asioittesi käsittelyä.
- Jos et voi käyttää Asiointi -verkkopalvelua, niin voit ilmoittautua työnhakijaksi puhelimitse tai asioimalla TE-palveluiden tai Helsingin työllisyyspalveluiden toimipisteessä.
Helsingin työllisyyspalveluiden toimipisteet
Uudenmaan TE-toimiston toimipaikat
Olet Helsingin työllisyyspalveluiden asiakas, jos olet helsinkiläinen ja kuulut johonkin seuraavista ryhmistä:
- Sinulla ei ole oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan eli etuutesi maksaja on Kela.
- Olet alle 30-vuotias.
- Olet maahan muuttanut tai vieraskielinen.
Jos et kuulu yllä mainittuihin ryhmiin, palveluistasi vastaa Uudenmaan TE-palvelut. Sinun ei tarvitse itse tietää tai selvittää, kumman palvelun piiriin kuulut. Ohjaamme sinut oikeaan paikkaan.
Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, tarkistamme sinun oikeutesi työttömyysturvaan. Annamme etuuden maksajalle lausunnon oikeudestasi. Etuuden maksaa Kela tai työttömyyskassa.
Työttömänä työnhakijana sinulla on tiettyjä laissa määriteltyjä oikeuksia ja velvollisuuksia.
Lue lisää työnhakijan oikeuksista ja velvollisuuksista.
Työttömyysturva on rahallinen etuus. Etuuden maksaa Kela tai työttömyyskassa.
Erilaisia työttömyysetuuksia ovat
- ansiopäiväraha
- peruspäiväraha ja
- työmarkkinatuki.
Lue lisää työttömyysturvasta ja hakemisesta.
Kelan maksama peruspäiväraha ja työmarkkinatuki
Voit edistää työllistymistä päivittämällä työnhakuun tarvittavat dokumentit, etsimällä työpaikkoja, kehittämällä omaa osaamistasi sekä ottamalla selvää työllistymistäsi tukevista palveluista. Osallistu myös rekrytointitapahtumiin, äläkä unohda omia verkostojasi.
Vinkkejä ja linkkejä työhaun tueksi.
Sinun ei tarvitse ottaa meihin erikseen yhteyttä. Olemme sinuun yhteydessä noin viiden arkipäivän sisällä ilmoittautumisestasi. Sovimme kanssasi alkuhaastattelusta TE-toimiston tai Helsingin työllisyyspalveluiden toimipisteessä tai muulla sovitulla tavalla.
Alkuhaastattelussa keskustelemme tilanteestasi. Pohdit oman asiantuntijasi kanssa, millaisia työpaikkoja voisit hakea, tarvitsetko koulutusta tai haluatko vaihtaa alaa. Teemme yhdessä sinulle työllistymissuunnitelman. Voit tutustua jo ennakkoon, miten voit valmistautua työnhakuun Apua työnhakuun -sivuilta.
Laadimme myös palvelutarpeesi arvioinnin . Selvitämme, mitä palveluita tarvitset työllistymiseen tai kouluttautumiseen.
Alkuhaastattelussa sovimme, miten asioit ja pidät yhteyttä jatkossa.
Järjestämme työnhakukeskustelun kanssasi, kun alkuhaastattelusta tai edellisestä työnhakukeskustelusta on kulunut kolme kuukautta. Keskustelu voidaan järjestää toimipisteessämme, puhelimitse tai videoyhteydellä.
Hae haastattelujen välissä aktiivisesti töitä tai toteuta muita toimia, joista on sovittu työllistymissuunnitelmassasi. Vinkkejä työnhakuun saat Miten löydän töitä?-sivulta.
Keskustelussa saat tukea työnhakuun. Pohdimme, onko työnhakusi edistynyt ja työllistymissuunnitelmasi toteutunut. Tarkistamme suunnitelmasi ja palvelutarpeesi, ja ohjaamme sinua eteenpäin.
Tarjoamme erilaisia maksuttomia palveluita työllistymisesi tueksi. Keskustele osallistumisesta oman vastuuasiantuntijasi kanssa.
Tuetut työpaikat
Näitä ovat esimerkiksi palkkatuettu työ, yli 57-vuotiaiden velvoitetyöllistäminen ja työkokeilu.