Palaute, muutoksenhaku ja valitukset

Joskus mielessä voi olla yleisen palautteen antaminen toiminnastanne. Toisinaan palveluun liittyvä päätös ei ole mieluinen, jolloin haluat ehkä hakea siihen muutosta. Tältä sivulta löydät ohjeet ja kanavat palautteille, valituksille sekä muutoksenhakuun.

Palaute ja asiakastyytyväisyys

Tehtävämme on tukea sinua työnhakijana. Pyrimme jatkuvasti kehittämään palveluamme ja sen laatua. Keräämme asiakaspalautetta ja seuraamme asiakaskokemusta. Yksittäinenkin huomio palvelusta ja tavastamme toimia on meille arvokas.

Teemme säännöllisesti asiakastyytyväisyyskyselyitä yhteistyössä TE-palveluiden kanssa. Vastaathan työllisyyspalveluja koskeviin kyselyihin, mikäli saat sellaisen esimerkiksi sähköpostitse tai kirjeitse.

Toimipisteidemme auloista löydät laitteita, joilla voit jättää palautetta käyntisi yhteydessä.

Kehittäessämme palveluitamme järjestämme myös erilaisia asiakasraateja ja -haastatteluja. Tiedotamme näistä mahdollisuuksista muun muassa tällä verkkosivulla sekä sosiaalisen median kanavissamme.

Valitus ja muutoksenhaku lausuntoihin ja päätöksiin

Työllisyyspalveluiden antamasta työvoimapoliittisesta lausunnosta ei voi erikseen valittaa. Voit kuitenkin pyytää selvitystä, mihin lausunto perustuu, ottamalla yhteyttä Helsingin työllisyyspalveluihin tai soittamalla työttömyysturvaneuvonnan puhelinpalveluun.

Jos sinulla on esittää työvoimapoliittisen lausunnon käsittelyyn liittyvää uutta tietoa, voimme käsitellä lausunnon uudelleen. Lue lisää työttömyysturva-sivultamme.

Voit hakea osaan työnhakuasi tai palveluasi koskeviin päätöksiimme muutosta, mikäli ratkaisumme ei tyydytä sinua. Muutoksenhakuoikeus voi koskea muun muassa seuraavia Helsingin työllisyyspalveluiden päätöksiä:

  • palkkatuettu työ.
  • työkokeilu.
  • harkinnanvarainen kulukorvaus.
  • starttiraha.

Tarkemmat muutoksenhakuohjeet löydät saamasi päätöksen liitteenä olevasta muutoksenhakuohjeesta, jos päätökseen on ylipäätään mahdollista hakea muutosta. Laissa on palveluihin liittyviä laajoja muutoksenhakukieltoja.

Kelan ja työttömyyskassojen tekemät päätökset

Kelan tekemästä päätöksestä voi valittaa hakemalla siihen muutosta. Helpoiten tämä onnistuu sähköisesti OmaKela-palvelussa. Voit myös tehdä valitukset kirjallisesti ja toimittaa Kelan palvelupisteeseen.

Katso tarkemmat ohjeet Kelan sivuilta

Työttömyyskassan antaman päätöksen valittamisesta sinun tulee kysyä omalta työttömyyskassaltasi.

Katso myös nämä