SuomiAreenassa keskustellaan työttömyyden merkityksestä eriarvoistumisessa

Työttömyys vaikuttaa sekä yksilöön että yhteiskuntaan, ja kasvattaa eriarvoistumista. Työtä vailla oleminen näkyy tuloeroina, terveyseroina ja arvomaailmojen eriytymisenä. 

Live-säätiö keskustelee SuomiAreenassa 29. kesäkuuta panelistien kanssa täsmätyökykyisten osallisuudesta työelämässä. Täsmätyökykyisiä voivat olla esimerkiksi kehitysvammaiset, pitkäaikaissairaat, vakavasta sairaudesta toipuvat, elämänkriisin kokeneet, erityistä tukea tarvitsevat, pitkäaikaistyöttömät sekä henkilöt, joiden työ- ja toimintakyky on alentunut vamman, sairauden tai sosiaalisten syiden vuoksi. Työtä mukauttamalla työskentelyyn voi löytyä mahdollisuuksia.

Täsmätyökykyisyys voi koskettaa ketä tahansa eri elämänvaiheissa. Työelämän ulkopuolelle saattaa jäädä esimerkiksi asenteiden, ennakkoluulojen ja tietämättömyyden vuoksi. Osallisuuden kokemukset kasvattavat itseohjautuvuutta sekä parantavat elämänlaatua ja kokemusta toimijuudesta.

Kenellä on oikeus työhön? Työttömyyden hintana eriarvoistuva Suomi -tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Paneelikeskusteluun osallistuu STTK:n johtaja Minna Ahtiainen, Live-säätiön liiketoimintajohtaja Miika Keijonen, Helsingin kaupungin työllisyysjohtaja Annukka Sorjonen, Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen ja Elinkeinoelämän Keskusliiton asiantuntija Mikko Vieltojärvi. Juontaja toimii asiakkuus- ja viestintäjohtaja Leena Hallamaa Live-säätiöstä. 

Paneelikeskustelua voi seurata 29.6.2023 klo 16–16.45 paikan päällä Porissa Antinkadun lavalla, osoitteessa Antinkatu 5 tai streamin välityksellä. Seuraa streamia MTV:n verkkosivulla.  

Yhteiskunnallinen festivaali SuomiAreena järjestetään Porissa 27.–30.6.2023 MTV:n ja Porin kaupungin yhteistyönä.

Lähde:
"Kenellä on oikeus työhön? Työttömyyden hintana eriarvoistuva Suomi" - Live on mukana kesän SuomiAreenassa, julkaistu 30.5.2023