Nuorille mahdollisuus matkustaa ja työskennellä Kanadassa jopa vuoden ajan

Nuorten liikkuvuussopimus tarjoaa mahdollisuuksia tutustua toiseen maahan, kulttuuriin, kieliin, yhteiskuntaan sekä tilapäiseen työskentelyyn. Suomalaiset ja kanadalaiset 18–35-vuotiaat nuoret voivat oleskella ja työskennellä toisessa maassa jopa vuoden ajan. Sopimus tulee voimaan maaliskuussa 2024.

Suomella on jo voimassa työlomasopimukset Australian, Uuden-Seelannin ja Japanin kanssa. Suomen ja Kanadan välinen sopimus on näitä sopimuksia laajempi. Työlomasopimuksella maahan tullaan ensisijaisesti lomailemaan, ja oleskelua voi täydentää opiskelemalla tai työskentelemällä. Suomen ja Kanadan välinen sopimus sallii myös ensisijaisesti työskentelemään tai työharjoitteluun tulemisen. 

Suomen ja Kanadan välinen sopimus allekirjoitettiin maaliskuussa 2023. Valtioneuvosto esitti 11.1.2024, että tasavallan presidentti hyväksyy sopimuksen ja vahvistaa lain 12.1.2024. Sopimus tulee voimaan 1.3.2024.

Lisätiedot

Nuorten liikkuvuussopimus voimaan maaliskuussa: suomalaisnuoret voivat jatkossa matkustaa ja työskennellä Kanadassa jopa vuoden ajan,
työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaistu 11.1.2024