Alueellinen työskentely painottuu jatkossa TE-palvelut 2024 -uudistuksessa

TE-palvelut 2024 -uudistuksen hankejohtaja Tanja Ståhlberg työ- ja elinkeinoministeriöstä kokoaa kulunutta vuotta toteamalla, että lyhyessä ajassa on onnistuttu tekemään hyvää toimeenpanon valmistelutyötä ja tiivistämään yhteistyötä.

Uudistuksen toimeenpanon painopiste muuttuu vuoden vaihteessa valtakunnallisesta valmistelusta alueelliseen. Keskeisten asioiden valmistelu siirtyy enemmän kuntiin ja  muutoksen kohteena oleviin TE-toimistoihin, ELY-keskuksiin ja KEHA-keskukseen. Palvelut hajautetaan pääosin työllisyysalueille.

Vuoden 2023 erityisiksi onnistumisiksi Stählberg nostaa kuntien määrätietoisen työskentelyn työllisyysalueista neuvoteltaessa.

- Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtiovarainministeriö onnistuivat hyvin tehtävässään käsitellä työllisyysalueiden ilmoitukset äärimmäisen tiukassa aikataulussa. Syksyn aikana käytiin KEHA-keskuksen johdolla valtion valtakunnalliset yhteistoimintaneuvottelut, joissa sovittiin virastokohtaisten neuvottelujen yhteisistä toimintatavoista. Tämä oli myös iso etappi ja merkityksellinen yhteensä 31 viraston henkilöstölle, sanoo Ståhlberg.

Lisätiedot

TE-palvelut 2024 –uudistuksen kulunut vuosi paketoitu – ensi vuonna valmistelussa painottuu jatkossa yhä enemmän alueellinen työskentely


työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaistu 19.12.2023