CV ja työhakemus

Hakiessasi avointa työpaikkaa tarvitset usein ajantasaisen ansioluettelon eli CV:n sekä työhakemuksen, joiden tarkoitus on vakuuttaa työnantaja siitä, että juuri sinut kannattaa kutsua haastatteluun. Tältä sivulta löydät ohjeet, vinkit ja valmiit mallit, joiden avulla tuot oman osaamisesi houkuttelevasti esiin.

Millainen on hyvä CV ja työhakemus?

Hyvä CV (Curriculum Vitae) eli ansioluettelo kertoo työnantajalle nopeasti ja selkeästi aiemmasta koulutuksestasi, työkokemuksestasi, osaamisestasi ja muista taidoistasi. Kerro ansioluettelossa, millaista osaamista ja kokemusta tuot mukanasi hakemaasi paikkaan. Kerro osaamisestasi mahdollisimman käytännönläheisesti ja riittävän lyhyesti.

Hyvä työhakemus on puolestaan selkeä, ytimekäs ja mielenkiintoinen. Se myös vastaa työpaikkailmoituksessa kuvattuun tehtävään ja sen vaatimuksiin. Kerro hakemuksessasi aidosti, miksi haluat juuri kyseiseen tehtävään ja yritykseen töihin. Pelkkä kokemus tai osaaminen ei yleensä ratkaise, vaan tarvitaan myös persoonaa – anna siis omasi näkyä! Kerro, mikä erottaa sinut muista ja miksi sopisit persoonaltasi hyvin hakemaasi tehtävään.

Lataa tästä itsellesi ohje CV:n laatimiseen (.pdf) 

Voit ladata tiedoston myös muilla kielillä:

Katso myös nämä