Staden stöder ungdomars entreprenörskap genom att tillhandahålla utbildning i entreprenörskap med låg tröskel

Helsingfors stad vill stödja unga människor under 30 år att bli företagare. Därför erbjuder staden unga människor som är intresserade av företagande individuell vägledning, företagsrådgivning, sparring, utbildning och mentorskap. Lågtröskelrådgivning om entreprenörskap är tillgänglig utan tidsbeställning på Ohjaamo i Kampen på fredagar kl. 12–16.
En person tittar på en bärbar dator vid ett skrivbord. Två personers ansikten visas på väggskärmen.
Bild: Jussi Hellsten

Ett framgångsrikt stöd i ett tidigt skede ökar chanserna för att en affärsidé ska lyckas i praktiken. I Helsingfors pågårett pilotprojekt för att stödja entreprenörskap bland unga människor, vars syfte är att hjälpa unga människor att utbilda sig i entreprenörskap och att stödja de tidiga skedena av entreprenörskap. Stadens mål är i enlighet med strategin att investera i tjänster för nystartade företag. Det är därför också viktigt att bättre identifiera ungdomars potential för entreprenörskap.

- Allt fler unga vill starta eget företag och förverkliga sig som entreprenörer. Det är viktigt att vi känner igen detta växande intresse", säger Maria Korpisalo, företagsrådgivare vid Helsingfors stad.

Pilotprojektet Nuorten yrittäjyys har två experter på har två experter på entreprenörskap som tillhandahåller riktad coachning med låg tröskel för ungdomar som är intresserade av entreprenörskap. Deltagarna får uppleva entreprenörskap som ett karriäralternativ med hjälp av medföljande stöd.

- Vårt huvudmål är att underlätta ungdomars inträde i entreprenörskap genom att erbjuda coachning där de kan bilda nätverk med andra i samma situation, dela med sig av framgångshistorier, lära sig om entreprenörskap och lyssna på olika entreprenörshistorier. Den här typen av stöd hjälper unga företagare att utveckla sina färdigheter, hitta rätt nätverk och bygga upp sitt självförtroende på entreprenörsvägen, fortsätter Korpisalo.

Du kan göra ett besök på Nuorten yrittäjyys -pilotprojektet på Ohjaamo på fredagar utan tidsbokning

Man kan delta i Nuorten yrittäjyys -pilottjänsten med hjälp av stadens arbetsförmedling eller genom att komma förbi Ohjaamo på fredagar. Ohjaamo är en plats för personer under 30 år där man får gratis hjälp och stöd i många olika frågor, från studier och arbete till boende - och allt däremellan. Helsinki Ohjaamo erbjuder rådgivning om entreprenörskap med låg tröskel utan tidsbeställning på fredagar kl. 12–16. Ohjaamo finns på Fredriksgatan 48 i Kampen.

Nuorten yrittäjyys -pilotprojektet för unga genomförs i nära samarbete mellan arbetsförmedlingen och företagsrådgivningen i Helsingfors Pilotprojektet pågår slutet av september 2024.

Läs mer

Ohjaamo Helsinki  (på finska)

För mer information kontakta Ohjaamo