Viheralan työnantajat ja työnhakijat kohtasivat toisensa rekrytointitapahtumassa

Helsingin työllisyyspalvelut järjesti torstaina 8. helmikuuta ensimmäisen viheralalle suunnatun rekrytointitapahtuman yhdessä alan työnantajien kanssa. Helsingin kaupungintalolla järjestetyssä tapahtumassa vieraili runsain määrin innokkaita työnhakijoita.
Matti Invenius och Mari Jokinen representerar RTK-Palvelu Oy vid företagets avdelning.
Matti Invenius ja Mari Jokinen edustavat RTK-Palvelu Oy:n esittelypisteellä. Kuva:
Christoffer Sohlberg

Paikalla viheralan työllistymismahdollisuuksista oli kertomassa neljä alan työnantajaa: GRK Suomi Oy, RTK-Palvelu Oy, Viherpalvelut Hyvönen Oy sekä Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Tapahtumassa osallistujat pääsivät esittäytymään työnantajien pisteillä, vaihtamaan ajatuksia viheralalla työskentelemisestä ja jättämään ansioluettelonsa työnantajille. Lisäksi paikan päällä oli mahdollista tehdä ansioluettelo, jos sellainen vielä puuttui.

  • Ajatus viheralan omasta rekrytointitapahtumasta syntyi rakennusalalla vallitsevan heikon työllisyystilanteen myötä. Viheralalta löytyy nimittäin paljon tehtäviä, joissa rakennusalan työkokemuksesta on hyötyä. Toiveenamme on järjestää vastaavia tapahtumia myös tulevaisuudessa ja tarjota niin viheralan opiskelijoille ja ammattilaisille kuin myös alanvaihtajille kohtaamispaikkoja alan työnantajien kanssa, Helsingin työllisyyspalveluiden rekrytoinnin ja yritysyhteistyön suunnittelija Escocia Nsuku kertoo.

Tapahtuma keräsi kiitosta niin työnhakijoilta kuin työnantajilta

Tapahtumaan saapunut Esamatti Laakso kiinnostui tilaisuudesta kuultuuan siitä TE-palveluilta. Viheralalla pitkään työskennellyt Laakso kokee, että rekrytapahtumat ovat hieno mahdollisuus työnhakijoille erottautua joukosta työnhaussa ja harjaantua oman osaamisen myymisessä työnantajille.

  • Minusta on todella hyödyllistä ja tarpeellista, että viheralalla järjestetään omia rekrytointitapahtumia, joissa ihmiset pääsevät kohtaamaan toisiaan kasvotusten. Tapahtumista olisi tärkeää viestiä myös oppilaitoksille, jotka voisivat tuoda oppilasryhmiä vierailulle, Laakso sanoo.

RTK-Palvelu Oy:n edustajat Mari Jokinen ja Matti Invenius olivat paikalla kertomassa avoimista kiinteistönhuollon, siivouksen ja viherpalveluiden työtehtävistä pääkaupunkiseudulla. Yrityksen esittelypisteellä vieraili kiinnostuneita työnhakijoita jonoksi asti.

  • Tapahtumassa on ollut hienoa tavata erilaisia henkilöitä. Olemme päässeet muun muassa verkostoitumaan työllisyyspalveluiden edustajien kanssa, tutustumaan alan opiskelijoihin ja alan vaihtajiin sekä vaihtamaan kokemuksia muiden alan yritysten kanssa. Toivomme, että RTK-Palvelu jää täältä ihmisten mieliin, ja että tapahtuman myötä osallistujille syntyy entistäkin parempi käsitys koko viheralasta, Jokinen ja Invenius kertovat.

GRK Suomi Oy:n edustajat Jere Hänninen ja Tomas Tilli iloitsivat niin ikään antoisista kohtaamisista työnhakijoiden kanssa:

  • Ihmisten kanssa on ollut mukavaa kohdata ja olemmekin tavanneet jo useampia potentiaalisia työntekijäkandidaatteja. Pääsääntöisesti haussa on uusia vihertyöntekijöitä ja infrapuolen putkiasentajia. Toivomme ihmisille jäävän tästä tapahtumasta mieleen, että me GRK:lla teemme myös paljon viherrakentamista.

Lue lisää:

Apua työnhakuun