Apua työelämän pulmiin työsuhdeneuvonnasta

Helsingin työllisyyspalveluissa tarjotaan asiakkaille työsuhdeneuvontaa. Palvelulle on kysyntää, koska työnhakijoilla on usein kysymyksiä muun muassa työsopimuksista ja työehdoista.

Syksystä 2022 asti Itäkeskuksen toimipisteessä on järjestetty työsuhdeneuvontaa monikielisesti. Ohjausta saa suomeksi, englanniksi, arabiaksi ja venäjäksi. Palvelua tarjotaan joka toinen keskiviikko. Neuvonta on Suomen Pakolaisapu ry:n Reilu työelämä -hankkeen toteuttamaa.

Uutena kokeiluna alkaa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön (SAK) tarjoama työsuhdeneuvonta. Ohjausta annetaan esimerkiksi työsopimukseen, palkkaukseen ja työaikoihin liittyen.

– On esimerkiksi ollut tapauksia, joissa asiakkaat eivät ole saaneet palkkaa tai heidät on irtisanottu viestillä. Autamme saamaan tietoa työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista. Tätä kautta voimme myös ennaltaehkäistä työperäistä hyväksikäyttöä ja ongelmia työpaikoilla, kertoo projektisuunnittelija Aino Hautsalo Helsingin työllisyyspalveluista.

SAK:n järjestämä palvelu on suunnattu erityisesti nuorille ja maahan muuttaneille. Neuvonta on avoin kaikille eikä asiakkaan tarvitse kuulua ammattiliittoon. Palvelua testataan touko-elokuun aikana Pasilan toimipisteessä kolmena päivänä. Ohjausta tarjotaan suomeksi ja englanniksi. Kokeilun jälkeen palvelun jatkoa pohditaan elokuussa.

Lisätiedot


Reilu työelämä -hanke, Suomen Pakolaisapu ry

SAK:n työsuhdeneuvonta

Työllisyyspalveluiden tapahtumakalenteri
Kalenterista löytyy tiedot seuraavista neuvontapäivistä