Virtaa työelämään – panosta hyvinvointiin ja digitaitoihin

Uutiskirje

Tässä uutiskirjeessä kerromme rekrytointiyrityksistä, kevään valmennuksista ja digitaidoista. Vinkkaamme myös hyvinvointia tukevista liikuntapalveluista.
Henkilö katsoo puhelintaan kädessään.
Päivitä osaamisesi ja ole vahvoilla työmarkkinoilla. Kuva: Matti Pyykkö

Kokemuksen valttikorteilla työnhakuun

Kun mittariin on jo karttunut kilometrejä, myös kokemusta, tietoa ja osaamista on matkassa. Koetko työnhaun kuitenkin haasteelliseksi? Löydä paikkasi työmarkkinoilla ja käytä apuna esimerkiksi näitä toimijoita:

 • Remmi Työpalvelu Oy
  Rekrytointi- ja henkilöstövuokrausyhtiö, jonka tuotto käytetään työllisyyden edistämiseen. Remmin tavoitteena on löytää ja ratkaista työllistymisen todelliset esteet.
 • Silver 50+
  Henkilöstöpalveluyritys, joka on erikoistunut 50+ -ikäisten työllistämiseen. Silver 50+ työllistää eri alojen ammattilaisia monipuolisiin tehtäviin ympäri Suomea.

Avoimia työpaikkoja 

 • Silver 50+ rekrytoi kukkalogistiikan tehtäviin
  Hakuinfo 11.4.2023 klo 13–15. Paikka Helsingin työllisyyspalveluiden Pasilan toimipiste.

 • Työmarkkinatorin avoimet työpaikat
  Työmarkkinatorilla voit hakea eri alojen avoimia työpaikkoja koko Suomesta. Osallistu myös TE-live-lähetyksiin: lähetyksissä työnantajat kertovat, miksi sinun kannattaa hakea heille töihin. Voit esittää työnantajalle kysymyksiä työstä anonyymisti. 

Valmennuksista uusia polkuja ja osaamista 

Työpolku- ja Urapolku-valmennuksissa saat monella tavalla tukea työnhakuusi. Opit markkinoimaan osaamistasi. Päivität ansioluettelosi ja hakemuspohjan. Keräät vinkit työhaastattelussa menestymiseen. Löydät omat vahvuutesi ja tunnista työnhakuusi vaikuttavat asiat. Valmennuksissa sinulle tarjotaan henkilökohtaista ohjausta ja sparrausta vertaisryhmältä.

Tulevia valmennuksia

Keväällä on alkamassa esimerkiksi alla olevat valmennukset.

 • Työpolku-valmennus 24.5.–30.5.2023
 • Heikot työnhaun IT-taidot, Urapolku-valmennus 4.5.–25.5.2023
 • +50-vuotiaat, Urapolku-valmennus 6.6.–27.6.2023

Lue lisää ja hakeudu valmennukseen TE-palveluiden sivuilla:

Päivitä digitaitosi

Työmarkkinat ovat pääasiassa verkossa. Työnhakuun ja työn tekemiseen eri aloilla tarvitaan monia digitaalisia taitoja. Tule päivittämään osaamisesi ja nappaamaan vinkit kursseilta tai kaupungin digituesta.

Lähde liikkeelle – virkisty ja voi hyvin

Helsingissä on runsaasti mahdollisuuksia liikuntaan. Kaikille avoimia ja maksuttomia vaihtoehtoja löytyy ympäri kaupunkia: luonto- ja ulkoilualueita, ulko- ja lähiliikuntapaikkoja, kuntoportaita, frisbee-golfratoja, hiihtolatuja, luistelukenttiä, uimarantoja sekä paljon muuta.

Löydä tapasi liikkua Helsingin kaupungin sivuilta  

Lue uutinen: Terveyttä ja työkykyä kannattaa vaalia työttömyyden aikana

Kaksi henkilöä talvella jäällä polkupyörien kanssa.
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen tukee työterveyttä. Kuva: Jussi Hellsten

Hyödynnä etuudet


Työttömänä saat monista kaupungin liikuntapalveluista alennuksia. Edullisemmin pääset esimerkiksi uimaan, ryhmäliikuntaan, liikuntakursseille ja kuntosalille. Tutustu palveluihin Helsingin kaupungin liikuntapalvelujen sivuilla.

Palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka eläkeläisille ja työttömille. Tule paikalle, kun kaipaat juttuseuraa, tekemistä tai tukea arkeesi. Palvelu on maksutonta, ellei toisin mainita. Saat tarvittavan palvelukeskuskortin ilmaiseksi toimipisteen neuvonnasta.

Palvelukeskukset, Helsingin kaupunki

Kysy vinkkejä Liikuntaluurista


Liikuntaluuri tarjoaa maksutonta tukea liikkumisen aloittamiseen ja tietoa liikuntamahdollisuuuksista Helsingissä. Liikuntaluuri palvelee numerossa 09 310 32623 maanantaista torstaihin klo 13–15. Infopuhelin on kaikille liikuntaan apua ja neuvoja kaipaaville kaupunkilaisille.

Liikuntaluuri  

Tutustu alueliikuntaan passilla

Lainaa tutustumiseen ilmaiseksi alueliikuntapassi. Passeja on lainattavissa useammassa kirjastossa kahden viikon laina-ajalla. Maksullisen alueliikuntapassin voit ladata tietyissä liikuntapaikoissa. Kevätkauden passin hinta laskee kauden edetessä. Kesäkuussa toiminta on maksutonta ja tapahtuu ulkona.

Alueliikunta