Uudenmaan työnantajat ja kansainväliset työnhakijat kohtasivat toisensa Work for You -rekrytointitapahtumassa

Helsingin kaupungintalolla järjestettiin tiistaina 4. huhtikuuta ensimmäinen Work for You -rekrytointitapahtuma. Tapahtumaan osallistui yhteensä noin 2 000 ulkomailta Suomeen muuttanutta työnhakijaa ja 38 työnantajaa. Päivän aikana kansainvälisillä työnhakijoilla oli mahdollisuus tutustua Uudenmaan työpaikkoihin, joissa ei vaadita erinomaista suomen kielen taitoa. Osallistujat saivat lisäksi monipuolisia vinkkejä työnhakuun Suomessa.
Ihmisiä seisomassa messupöytien äärellä.
Helsingin kaupunki oli mukana tapahtumassa niin järjestäjän kuin rekrytoijankin roolissa. Kuva: Kaimana

Ensimmäisen laatuaan olevan Work for You -rekrytointitapahtuman järjestivät Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto yhdessä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Porvoon kaupungin kanssa. Paikan päälle odotettiin saapuvaksi yli 500 osallistujaa. Tapahtuman lopullinen osallistujamäärä nousi noin kahteentuhanteen.

Work for You tarjosi verkostoitumismahdollisuuksien lisäksi työnhakuun liittyvää ohjelmaa, kuten puheenvuoroja työnhakijan oikeuksista ja velvollisuuksista, palkkatuesta ja kielikursseista. Osallistujat saivat myös apua ansioluettelon ja LinkedIn-profiilin tekemiseen. Tapahtuman tavoitteena oli tarjota kansainvälisille työnhakijoille ja Uudenmaan työnantajille uudenlaisia väyliä kohdata toisiaan. Tapahtumalla haluttiin myös auttaa yrityksiä laajemmassa mittakaavassa näkemään Suomessa asuvien kansainvälisten työnhakijoiden potentiaali.

– Meillä on Suomessa valtavasti osaajia vailla työtä. Idea rekrytapahtumaan lähti siitä kun mietin, millä yksittäisellä tavalla voisimme tuoda yritykset mukaan kotoutumistyöhön niin, että siitä olisi myös yritysmaailmalle hyötyä. Halusimme yhdistää työtä etsivät tahot sellaisiin työnantajiin, joilla on tarve osaajille sekä valmius työllistää henkilöitä, joiden suomen kielen taito ei ole vielä täydellinen, kertoo erikoissuunnittelija Laura Kyntölä Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Työnantajat iloitsivat suuresta osallistujamäärästä ja lämpimästä tunnelmasta

Tapahtumassa oli edustettuina työnantajia laajasti eri toimialoilta, kuten kiinteistöpalvelualalta, hotelli- ja ravintola-alalta sekä logistiikka-alalta. Työpaikoistaan kertoivat muun muassa henkilöstöpalveluja tarjoava StaffPoint sekä linja-autoliikenteen liikennöitsijäyritys Nobina. Molemmat työnantajat pitivät ensimmäistä kertaa järjestettyä tapahtumaa hyvin onnistuneena.

Anni Kivikataja StaffPoint.
Anni Kivikataja vastaamassa työnhakijoiden kysymyksiin StaffPointin esittelypisteellä. Kuva: Kaimana

– Tapahtuma oli erittäin hyvin järjestetty ja oli hienoa nähdä, miten paljon tilaisuuteen oli saatu sekä työnhakijoita että työnantajia kohtaamaan toisiaan. Meille StaffPointilla on tärkeää toimia aitona kumppanina sekä työnantajille että työnhakijoille ja vaikutti myös siltä, että työnhakijat saivat tapahtumasta juuri niitä neuvoja, joita olivat hakemassa, Anni Kivikataja, Senior Project Manager, International Services, StaffPointilta kuvailee tunnelmiaan.

– Tapahtumassa riitti runsaasti osallistujia koko päivän ajan, samoin kuin kiinnostusta tarjoamiamme työpaikkoja ja rekrykoulutustamme kohtaan. Toivomme ehdottomasti, että saamme tämän tapahtuman myötä uusia työntekijöitä joukkoomme – olipa kyseessä sitten alanvaihtaja tai jo valmis linja-autonkuljettaja, Tony Stenberg, HR business partner, Nobinalta kertoo.

Myös Helsingin kaupunki oli mukana rekrytoimassa vieraskielisiä osaajia sekä neuvomassa työnhakuun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Kaupungilta rekrytoimassa olivat erityisesti kasvatuksen ja koulutuksen toimiala sekä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala. 

Projektityöntekijä Terhi Utriainen sotepe-toimialalta oli ilahtunut osallistujien aidosta innostuksesta kuulla Helsingin kaupungin kouluttautumis- ja työllistymismahdollisuuksista. Sotepe-toimialan esittelypisteellä kerrottiin maahan muuttaneille räätälöidystä hoiva-avustajan oppisopimuskoulutuksesta. Aihe herätti osallistujissa paljon kiinnostusta ja tarkentavia kysymyksiä.

– Tämä tapahtuma oli todella tärkeä uusia ammattiosaajia kaipaavalle sotepe-toimialalle, mutta myös Helsingin kaupungin työnantajakuvan kannalta. Meille kaupungilla on tärkeää, että kansainväliset työnhakijat kokevat olonsa tervetulleiksi, heitä palvellaan ja heidän kysymyksiinsä vastataan, Utriainen sanoo.

Tapahtuma tarjosi hyödyllistä tietoa työnhakijoille

Work for You -tapahtuma keräsi myös osallistujilta runsaasti kiitosta. Erityisen hyödyllisenä pidettiin mahdollisuutta tutustua eri aloihin ja keskustella suoraan työnantajien kanssa.

Perusta Suomeen muuttanut Boris Castellanos oli tapahtumassa etsimässä työllistymis- ja kouluttautumismahdollisuuksia IT-alalta.

Boris Castellanos
Perusta Suomeen muuttanut Boris Castellanos etsi tapahtumasta IT-alan työtehtäviä. Kuva: Kaimana

– Minulla on työtaustaa IT-alalta ja projektinhallinnasta, ja tulin paikalle selvittämään, jos täältä löytyisi minulle sopivaa työtä. Päivän parasta antia oli löytää Talentgate, joka tarjoaa ICT-koulutusta ja työllistymismahdollisuuksia kandidaateille, Castellanos sanoo.

Tapahtuma tarjosi iloa ja hyötyä myös ulkomailta Suomeen muuttaneille opiskelijoille.

– Opiskelemme Lahden LAB-ammattikorkeakoulussa ja osallistuimme tähän tapahtumaan kuullaksemme, miten rekrytointiprosessit Suomessa toimivat ja millaisia työllistymismahdollisuuksia täällä olisi tarjolla. Saimme yrityksiltä useita hyödyllisiä esitteitä, joihin aiomme tutustua kotona tarkemmin, opiskelijat Abeynagaha ja Iroshika kertovat.

Lue lisää

Apua työnhakuun