Helsinki haluaa tarjota töitä tekijöille – kielitaidosta riippumatta

Helsingin kaupungintalolla järjestetään 4. huhtikuuta 2023 Work for You -rekrytointitapahtuma, jossa kohtaavat Uudenmaan työnantajat ja kansainväliset työnhakijat. Tapahtuma on suunnattu ulkomailta muuttaneille työnhakijoille sekä sellaisille yrityksille, jotka eivät vaadi työntekijöiltään hyvää suomen tai ruotsin kielen taitoa.
Ryhmä ihmisiä seisoo vierekkäin seinän vieressä.
Helsingin kaupunki tukee aktiivisesti vieraskielisten työnhakijoiden mahdollisuuksia työllistyä Suomessa. Kuva: Adobe Stockin kuvapankki

Uudellamaalla on runsaasti kansainvälisiä osaajia, joiden työllistymisen ainoaksi esteeksi voi muodostua vaatimus suomen tai ruotsin kielen taidosta. Work for You -tapahtumaan tulevat yritykset painottavatkin rekrytoinnissaan hyvää asennetta ja sopivaa kokemusta kielitaidon sijaan.

– Liian usein Suomeen muuttaneen työnhaku katkeaa siihen, että he eivät saa ensimmäistäkään vastausta hakemuksiinsa. Tämänkaltaisia tilaisuuksia tarvitaan, jotta työnhakijoilla on aito mahdollisuus tavata työnantajia ja päästä keskustelemaan heidän kanssaan. Samalla kun tilaisuus toimii parhaimmillaan ovenavaajana työnhakijoille, antaa se myös työnantajille mahtavan tilaisuuden tavata ja rekrytoida osaavia ja motivoituneita henkilöitä päivän aikana, toteaa Uudenmaan ELY-keskuksen erikoissuunnittelija Laura Kyntölä.

Work for You tarjoaa verkostoitumismahdollisuuksia ja monipuolisia vinkkejä työnhakuun

Tapahtuman pääosassa ovat rekrytoivien yritysten esittelypisteet, mutta tapahtuma tarjoaa verkostoitumismahdollisuuksien lisäksi myös muuta monipuolista, työnhakuun liittyvää ohjelmaa. Tapahtuman aikana osallistujat voivat piipahtaa myös englanninkielisissä työpajoissa hiomassa LinkedIn-profiiliaan tai oman osaamisensa myyntipuhetta. Lisäksi päivän ohjelmassa on mukana puheenvuoroja muun muassa työnhakijan oikeuksista ja velvollisuuksista, palkkatuesta ja kielikursseista. Helsingin pormestari Juhana Vartiainen on myös mukana toivottamassa tapahtumaan osallistuvat tervetulleiksi.

Helsingin kaupunki on myös mukana rekrytoimassa vieraskielisiä osaajia sekä neuvomassa työnhakuun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Mukana rekrytoimassa ovat erityisesti kasvatuksen ja koulutuksen toimiala sekä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala. Lisäksi kaupungin työllisyyspalveluiden neuvonta on paikalla kertomassa kaupungin tarjoamista palveluista ja työelämävalmentajat auttavat tilaisuudessa työnhakijoita ansioluettelon viilaamisessa huippukuntoon.

Helsinki haluaa kaupunkistrategiansa mukaan tehdä kaikkensa kaupunkilaisten työllistymisen eteen. Tavoitteena on, että helsinkiläisten todennäköisyys työllistyä paranee ja niin yritykset kuin kaupunki itsekin saavat riittävästi osaavaa työvoimaa. Kaupungilla on omalta osaltaan mahdollisuus helpottaa työmarkkinoiden kohtaantoa ja tässä myös rekrytointitapahtumilla on oma tärkeä rooli.

Work for You -tapahtuma on maksuton ja se järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuman järjestävät Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tule siis 4. huhtikuuta klo 10–16 Helsingin kaupungintalolle verkostoitumaan ja saamaan vinkkejä työnhakuun tai ulkomaalaisen työntekijän palkkaamiseen!

Lue lisää

Tarkempi ohjelma ja lista päivään osallistuvista yrityksistä