Helsinki haluaa helpottaa rekrytointitapahtumalla matkailutoimialojen työvoimapulaa

Matkailutoimialat ovat jo jonkin aikaa palautuneet koronapandemian aiheuttamista haasteista, mutta nyt ongelmana on kasvava työvoimapula. Osa Helsingin ravintoloista on joutunut supistamaan aukioloaikojaan tai sulkemaan ovensa kokonaan, eikä hotellien vastaanottoihin ole helppoa saada ammattitaitoista henkilökuntaa. Helsingin kaupunki haluaa auttaa matkailutoimijoita tämän haasteen kanssa.
Neljä ihmistä seisoo ulkona lasiseinän edessä. Taustalla kaupunkia ja meri.
Matkailun tekijät -rekrytointitapahtuma on suunnattu matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alojen työnantajille ja näistä aloista kiinnostuneille työnhakijoille. Kuva: Matti Pyykkö

Maksuton tapahtuma järjestetään Paasitornissa 14. helmikuuta

Helsingin kaupunki järjestää yhteistyössä matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alojen työnantajien kanssa Matkailun tekijät -rekrytointitapahtuman tiistaina 14.2.2023 Paasitornissa (osoitteessa Paasivuorenkatu 5 A, 2. kerros). Tapahtumassa matkailun työnhakijat voivat samalla kertaa tutustua useisiin eri työnantajiin ja osallistua pikahaastatteluihin. Tapahtuma on avoin kaikista matkailutoimialojen työpaikoista kiinnostuneille työnhakijoille, ja paikalla on toistakymmentä työnantajaa kuten hotelleja, käyntikohteita ja tapahtumajärjestäjiä.

Rekrytointitapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Hakijoiden toivotaan ottavan mukaan CV:n pikahaastatteluita varten. Halutessaan mukanaan voi tuoda myös portfolion tai esittelykirjeen.

– Matkailun tekijät -rekrytointitapahtuma on Helsingin kaupungin järjestämä työnhakutilaisuus, joka on suunnattu yksinomaan matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alojen työnantajille ja näistä aloista kiinnostuneille työnhakijoille. Yhteinen tavoitteemme on saattaa työntekijät ja -tarjoajat yhteen, kertoo verkostoyhteistyön asiantuntija Juha Riehunkangas Helsingin kaupungilta.

Rekrytointitapahtuma on osa Helsingin tekijät -kumppanuusverkoston toimintaa

Matkailun tekijät -rekrytointitapahtuma on osa Helsingin tekijät -kumppanuusverkoston toimintaa. Verkostoyhteistyö tarjoaa matkailu-, tapahtuma- ja ravintola-alojen toimijoille ajankohtaista tietoa, työkaluja oman toiminnan kehittämiseen sekä kattavat mahdollisuudet verkostoitumiseen.

– Matkailun tekijät -rekrytointitapahtuma on malliesimerkki toimenpiteistä, joita Helsingin kaupunki voi ja haluaa verkostomme kumppaneille tarjota. Onkin ollut ilahduttavaa huomata, miten niin suuret kuin pienemmätkin yritykset ovat lähteneet rekrytointitapahtumaan mukaan, Riehunkangas jatkaa.

Helsingin tekijät -verkostoon voivat liittyä yritykset ja organisaatiot, jotka haluavat kiinnittyä Helsinki-brändiin ja sitoutua yhdessä kehittämään Helsingistä kestävää ja älykästä matkailu – ja tapahtumakaupunkia, ja kasvattaa yhdessä Helsingin kansainvälistä tunnettuutta ja mielikuvaa.

Lisää aiheesta

Matkailun tekijät -tapahtumasivu

Helsingin tekijät -verkoston sivu t