Yli 45-vuotiaille suunnattu rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma kannustaa uudelle uralle

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetään keskiviikkona 1. helmikuuta rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma. UusioUra-rekrytointitapahtumaan ovat tervetulleita kaikki niin työttömät kuin työssä käyvätkin, jotka hakevat uutta työ- tai opiskelupaikkaa tai ovat kiinnostuneita yrittämisestä. Tapahtuma on osallistujille maksuton ja se on kohdennettu erityisesti yli 45-vuotiaille työtä hakeville.
Aikuinen ja lapset kokoavat luontopalapeliä ulkona maassa.
Helsingin kaupunki hakee UusioUra-rekrytointitapahtumasta osaajia muun muassa kasvatuksen ja koulutuksen tehtäviin.
Kuva: Raisa Ranta

UusioUra-tapahtumassa näytteilleasettajana on yritysten ja oppilaitosten lisäksi monia työllistämistä edistäviä organisaatioita. Helsingin kaupunki haluaa tapahtumassa kertoa työtä etsiville kaupungin mahdollisuuksista työpaikkana. Messuilta voikin löytää ohjausta kohti mieleistänsä työpaikkaa kaupungilla. Helsingillä on suuri tarve saada hyviä työntekijöitä niille aloille, joissa tällä hetkellä on pulaa osaajista, kuten useisiin sosiaali- ja terveys- sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialojen tehtäviin. Lisäksi osaajia tarvitaan myös tekniikan alan töihin.

- Helsingin kaupunki on paikalla UusioUra-tapahtumassa laajasti usean toimialan ja liikelaitoksen voimin. Mukana on muun muassa päiväkodin johtajia, jotka kertovat, millaista arjen työ alalla juuri nyt on. Lisäksi läsnä on kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelualan asiantuntijoita Palvelukeskus Helsingistä sekä sosiaali-, terveys ja pelastusalan asiantuntijoita niin suomenkieliseltä kuin ruotsinkieliseltä puolelta, kuvaa projektikoordinaattori Tanja Namrood Helsingin kaupungilta.

Helsingin kaupunki on myös kiinnostunut sellaisista työtä etsivistä henkilöistä, joilla on kiinnostusta oppia ruotsia työssään, vaikka se ei vielä ihan sujuisikaan täydellisesti. 

Kaupunki esittelee tapahtumassa laajemmin myös muita uramahdollisuuksia ja esimerkiksi Stadin AO esittelee erilaisia vaihtoehtoja ohjautua tutkintokoulutuksiin. Kaupungilla voi tutustua eri aloihin muun muassa lyhytkoulutusten kautta. Niissä ei ole vielä välttämätöntä sitoutua tutkinnon opiskeluun, vaan voi rauhassa lyhyen koulutuksen aikana miettiä, olisiko ala itselle oikea. Lisäksi Helsingin yritysneuvonta on mukana kertomassa kaupungin palveluista yrityksen perustamista miettiville. Tapahtumassa on mahdollista saada ohjeistusta työnantajalle myönnettävistä taloudellisista tuista, joita myönnetään, kun ​työtön työnhakija pohtii alanvaihtoa ja haluaa tutustua uuteen alaan.

Kaupunki haluaa tarjota työtä monimuotoisesti erilaisille osaajille

Helsingin kaupunki haluaa, että myös kaupunkiorganisaatio on kaupungin väestön näköinen ja arvostaa työnhakijaa hänen iästään ja taustastaan riippumatta. Siksi kaupunki on kiinnostunut kaikenikäisistä hakijoista ja suosii anonyymin rekrytoinnin toimintatapaa. Lisäksi Helsinki on pilotoinut positiivista erityiskohtelua rekrytoinnissa. Monimuotoisen rekrytoinnin lähtökohtana on hakijoiden tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu sekä henkilöstön monimuotoisuuden edistäminen. Tällä hetkellä Helsingin kaupungin työntekijöiden keski-ikä on noin 46 vuotta.

Helsinki haluaa kaupunkistrategian mukaan tehdä kaikkensa kaupunkilaisten työllistymisen eteen. Tavoitteena on, että helsinkiläisten todennäköisyys työllistyä paranee ja niin yritykset kuin kaupunki itsekin saavat riittävästi osaavaa työvoimaa. Kaupungilla on omalta osaltaan mahdollisuus helpottaa työmarkkinoiden kohtaantoa ja tässä myös rekrytointitapahtumilla on oma tärkeä roolinsa.

UusioUra-tapahtumassa kuullaan muun muassa oman työn markkinoinnista

UusioUra-tapahtumassa on näytteilleasettajien esittelyjen lisäksi luvassa paljon innostavia ja työllistämistä edistäviä puheenvuoroja esimerkiksi oman työn ja osaamisen markkinoinnista. Ohjelmassa kuullaan myös rekrytoijien valintaperusteista ja asioista, joihin he kiinnittävät huomiota rekrytointiprosessin aikana. Keynote-puhujia tapahtumassa ovat toimittaja ja valmentaja Anna Perho, työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen sekä kirjailija Saana Rossi.

UusioUra-tapahtuman järjestää Alma Media. Mukana näytteilleasettajina on lisäksi laaja joukko yhteisöjä, säätiöitä ja organisaatiota, jotka tarjoavat työtä ja tukevat helsinkiläisten työllistymistä.

Lisää aiheesta