Nyhetsbrev / december 2022

Nyhetsbrev

Bekanta dig med våra tjänster på svenska. I det här nyhetsbrevet har vi samlat ihop nyttig information och axplock av vårt svenskspråkiga utbud för våra kunder.

Betjäning på svenska – kom med och utveckla!

Helsingfors är enligt lag en tvåspråkig stad där var och en har rätt att få betjäning på finska eller svenska. Givetvis också av oss. Men alltid går det inte som planerat. Ifall du av någon anledning inte får betjäning på svenska av din sakkunniga, kan du be om att få byta till en sakkunnig som kan svenska.

  • Alla våra kunder har en egen ansvarig sakkunnig.
  • Vi ger betjäning också på svenska. Om din sakkunniga inte talar svenska kan du be om att få byta till en sakkunnig som talar svenska.
  • Läs mera om vad en ansvarig sakkunnig är och hur du får kontakt med hen. 

Är du intresserad av studie- och karriärvägledning?

Vi erbjuder olika studie- och karriärvägledningstjänster för våra kunder. Vi har vägledning som är riktat specifikt till unga, delarbetsföra och vuxna i allmänhet. Vägledningen ges individuellt och skräddarsys enligt dina behov.

Läs mera om coachning och vägledning. Bekanta dig med de olika möjligheter vi erbjuder.

Aktuella arbetskraftspolitiska utbildningar på svenska

Är du intresserad av att utbilda dig till barnledare eller ledare för ungdomar och gemenskaper? Diskutera möjligheten med din ansvariga sakkunniga och sök före den 31.12.2022.

Läs mera på STEP-utbildning webbsidan.

Bli företagare – från idé till verklighet på svenska

Visste du att Helsingfors företagsrådgivning erbjuder information och rådgivning på svenska i allt från allmän information, sparrning i att utveckla en affärsplan och beviljande av startpeng?

Läs mera på Business Helsinkis websida.

Läs mera om företagande och lättföretagande som arbetslös arbetssökande.

Meddela om förändringar och din jobbsökningsskyldighet

Vi påminner dig om att meddela om eventuella förändringar som påverkar din jobbsökning så fort som möjligt. Kom även ihåg att rapportera din jobbsökningsskyldighet enligt din överenskomna plan.