Rekrytori Ukraina -tapahtuma tarjoaa ukrainalaisille työmahdollisuuksia

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään Rekrytori Ukraina -työnhakutapahtuma 7.3.2023 klo 12–16. Tapahtuma on kaikille työnhakijoille avoin ja maksuton ja sen tarkoituksena on, että työnantajat voivat rekrytoida sopivia työntekijöitä Suomeen Venäjän hyökkäyssotaa pakenemaan joutuneista ukrainalaisista sekä muista osaajista. Myös Helsingin kaupunki on rekrytorilla tarjoamassa erilaisia työmahdollisuuksia. Tapahtuman suojelijana on Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.
Isossa tilassa joukko rekrytapahtumaan osallistujia.
Rekrytori-tapahtuma ukrainalaisille järjestettiin myös syksyllä 2022 Espoon Metro Areenalla. Kuva: Mikko Honkala

- Helsinkiläisyritykset ovat kokemuksemme mukaan innokkaita tarjoamaan töitä ukrainalaistaustaisille, mutta kohtaannossa on ollut haasteita. Haluamme osaltamme tehdä kaikkemme, jotta mahdollisimman moni Ukrainasta pakenemaan joutunut voisi löytää mahdollisuuksia Helsingistä. Hienoa, että näin laaja joukko yrityksiä on mukana. Uskon ja toivon, että mahdollisimman moni löytää tapahtuman kautta työpaikan, sanoo Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.

Tapahtuma on työnantajille ja työnhakijoille maksuton

Rekrytori Ukraina -tapahtumassa on mukana yhteensä lähes 100 eri toimijaa tarjoamassa työmahdollisuuksia. Mukana on muun muassa isoja valtakunnallisia ja kansainvälisiä työnantajia, joilla on Suomeen tulleille ukrainalaisille soveltuvia työtehtäviä. Lisäksi tapahtumassa on mukana elinkeino- ja kehitysyhtiöitä yhdessä omien alueidensa yritysten kanssa. Kevättalven tapahtuma-ajankohta on rekrytointimielessä otollinen myös mukana oleville kesä- ja sesonkityötä tarjoaville yrityksille.

Myös Helsingin kaupunki on mukana monella tavoin. Kaupungilta mukana ovat muun muassa kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Stadin Ammattiopisto, kaupungin työllisyyspalvelut sekä korkeakoulutettujen kansainvälisten osaajien työllistymistä edistävä Talent Helsinki -hanke. Kaupungin tavoitteena on kertoa rekrytorilla laajasti siitä, että Helsingissä ukrainalaisten on mahdollista päästä hyvän uuden elämän alkuun. Tarjolla on kaupungin tarjoamana runsaasti tukea, neuvontaa, apua ja opastusta.

Työnantajien omien pisteiden lisäksi tapahtumassa järjestetään työnhakijoita auttava CV-koulu sekä työpaikkaseinä. Työpaikkaseinälle kootaan yritysten työpaikkailmoituksia QR-koodeineen, joiden avulla avoimia tehtäviä voi tutkia tilaisuudessa omatoimisesti. Kielitukea tarjotaan tapahtuman osallistujille ukrainaksi, venäjäksi ja englanniksi.

Helsingin kaupunki haluaa auttaa ukrainalaisten työllistymisessä

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on kestänyt jo vuoden. Huoli Ukrainasta ja sen kansasta on päivittäin läsnä. Helsingin kaupunki on osoittanut ja osoittaa jatkossakin tukea humanitaarisen avun ja ukrainalaisia Helsingissä auttavien järjestöjen tuen lisäksi muun muassa tarjoamalla sotaa paenneille palveluja, tukea ja ohjeita.

Helsinki haluaa tehdä kaikkensa myös Ukrainasta pakenemaan joutuneiden työllistymisen eteen. Kaupunkistrategian tavoitteena on, että Helsingissä asuvien todennäköisyys työllistyä paranee ja niin yritykset kuin kaupunki itsekin saavat riittävästi osaavaa työvoimaa. Kaupungilla on omalta osaltaan mahdollisuus helpottaa työmarkkinoiden kohtaantoa ja tässä myös rekrytointitapahtumilla on oma tärkeä rooli.

Rekrytori Ukrainan järjestelyissä on mukana laaja verkosto viranomais- ja vapaaehtoistahoja. Helsingin kaupungin lisäksi mukana ovat Uudenmaan TE-toimisto, Suomen Yrittäjät ry, Stadin ammatti- ja aikuisopisto sekä Helsingin Messukeskus. Tapahtuman tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat myös ukrainalaisten työnhakijoiden tavoittamisesta ja kielituesta vastaavat Ukrainalaisten yhdistys Suomessa UYS ry ja Lippulaiva Ukraina Help Center sekä Mannerheimin lastensuojeluliitto MLL. Tapahtuman tuottaa Honkalamedia Oy.

Rekrytori-tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran viime syksynä Espoon Metro Areenalla. Tuolloin tapahtumaan tutustui 1300 työnhakijaa. Mukana oli 60 työnantajaa, yhteisöä ja oppilaitosta. Tapahtuma on lisäksi järjestetty myös Tampereen Koskikeskuksessa helmikuun alussa 2023.

Lue lisää