Helsinki järjesti ensimmäisen rekrytointitapahtuman matkailutoimialoille

Helsingin kaupunki järjesti yhteistyössä matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alojen työnantajien kanssa Matkailun tekijät -rekrytointitapahtuman tiistaina 14.2.2023 Paasitornissa. Tapahtumassa matkailun työnhakijat saattoivat samalla kertaa tutustua useisiin eri työnantajiin ja osallistua pikahaastatteluihin. Rekrytointitapahtuma oli suunnattu kaikista matkailutoimialojen työpaikoista kiinnostuneille työnhakijoille, ja paikalla oli kaksikymmentä työnantajaa kuten hotelleja, käyntikohteita ja tapahtumajärjestäjää.
Isossa tilassa joukko rekrytapahtumaan osallistujia.
Paasitornissa vieraili yli 200 matkailutoimialoista kiinnostunutta. Kuva: Taru Emets

Tapahtumaa kiittelivät niin työantajat kuin -hakijatkin

Tapahtuma oli ensimmäinen yksinomaan matkailutoimialojen työnhakijoita ja -antajia varten järjestetty.  Paikalla kävikin yli 200 matkailutoimialoista kiinnostunutta. Monien työnantajien pisteille muodostui suorastaan jonoa. Suurin osa kävijöistä oli pääkaupunkiseudulta, mutta kaukaisimmat osallistujat olivat Jyväskylästä, Lappeenrannasta ja Rovaniemeltä asti.

Työnantajien palaute tapahtumasta oli pääasiassa erittäin positiivista: moni kertoi, että työnhakijat olivat osaavia ja hyvällä asenteella liikkeellä. Myös työnhakijat olivat varsin tyytyväisiä tilaisuuteen.

– Työnhakijoista välittyi suuri motivaatio ja halu löytää itselleen mielekkäitä töitä, ja työnantajat puolestaan saivat kertoa itsestään ja avoimista tehtävistä aivan tilaisuuden alusta loppuun saakka. Kaiken kaikkiaan erinomainen ensimmäinen tilaisuus, kertoo Helsingin kaupungin yrityskoordinaattori Arja Kukkonen.

Kehitettävääkin toki löytyi. Matkailutoimialat tarvitsevat jatkossa entistä enemmän ulkomaista työvoimaa ja niinpä tulevaisuuden rekrytointeja varten työnantajien on hyvä valmistella ja kehittää edelleen niin työtehtäviään kuin käytössään olevia materiaaleja saataville myös englanniksi. Lisäksi on sitä parempi, mitä enemmän erilaisia yrityksiä ja tehtäviä on tarjolla, sillä usea työnhakija toivoo työllistyvänsä pidemmällekin kuin vain kesätöiden ajaksi.

Helsingin tekijät -kumppanuusverkosto kehittää Helsinkiä matkailu- ja tapahtumakaupunkina

Matkailun tekijät -rekrytointitapahtuma on esimerkki Helsingin tekijät -kumppanuusverkoston toiminnasta. Verkostoon voivat liittyä yritykset ja organisaatiot, jotka haluavat sitoutua yhdessä kaupungin kanssa kehittämään Helsingistä kestävää ja älykästä matkailu- ja tapahtumakaupunkia sekä kasvattamaan Helsingin kansainvälistä tunnettuutta.  Verkostoyhteistyö tarjoaa matkailu-, tapahtuma- ja ravintola-alojen toimijoille ajankohtaista tietoa, työkaluja oman toiminnan kehittämiseen sekä kattavat mahdollisuudet verkostoitumiseen.

– Saamamme palautteen perusteella tulemme jatkossa järjestämään ehdottomasti uusia vastaavanlaisia tilaisuuksia. Nyt meillä on käytössä arvokasta tietoa siitä, millä tavoin voimme kehittää tilaisuutta niin, että kaikki osallistujat hyötyisivät siitä mahdollisimman paljon, tiivistää verkostoyhteistyön asiantuntija Juha Riehunkangas Helsingin kaupungilta.

Lisätiedot

Helsingin tekijät -verkosto